VIDEO

Cauza în care Domnica Manole contestă ordonanţa Procuraturii urmează să fie redistribuită

Cauza în care Domnica Manole contestă ordonanţa Procuraturii urmează să fie redistribuită
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.10.2017 20:22
Punct şi de la capăt într-un episod din dosarul penal intentat pe numele fostei judecătoare Domnica Manole, în urma deciziei acesteia de a obliga Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul de modificare a Constituţiei. După mai multe şedinţe, judecătorul Mihail Diaconu şi-a declarat abţinere. Astfel, cauza urmează să fie repartizată altui magistrat. Se întâmplă în procesul în care Manole a contestat ordonanţa de dispunere a expertizei stilistico-lingvistice a hotărârii sale din aprilie 2016.

Astăzi urma să aibă loc o nouă şedinţă în cazul contestării ordonanţei de dispunere a expertizei stilistico-lingvistice a deciziei Domnica Manole prin care, afirmă ea, Procuratura Anticorupţie ar fi vrut să vadă dacă autor comun ar fi fost liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, parte reclamantă în procesul de atunci.

Mihail Diaconu a făcut trimitere la examinarea unei alte plângeri a fostei judecătoare, pe care i-a respins-o ieri. Anterior, alţi doi judecători şi-au declarat abţinere de la examinarea acestui dosar. Domnica Manole afirmă că dispunerea unei expertize stilistico-lingvistice nu era necesară.

Şeful Procuraturii Anticorupţie declara anterior că numele lui Năstase nu figura şi că scopul expertizei era de a stabili dacă anume Domnica Manole a întocmit actul procesual, iar Andrei Năstase a negat că ar avea vreo legătură cu bănuielile autorităţilor. Potrivit procedurii, cauza urmează să fie repartizată unui alt judecător din cadrul instanţei din sectorul Buiucani. Data şedinţei va fi anunţată ulterior.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI