VIDEO

Dosarul lui Chirtoacă, de la capăt: Cauza penală va fi redistribuită unui alt judecător

Dosarul lui Chirtoacă, de la capăt: Cauza penală va fi redistribuită unui alt judecător
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 02.10.2017 20:27
Totul începe de la capăt în dosarul primarului suspendat al capitalei. Cauza penală intentată pe numele lui Dorin Chirtoacă va fi redistribuită şi va ajunge pe masa unui alt judecător. Anunţul a fost făcut astăzi, chiar înainte de a fi luată o decizie privind revocarea măsurii preventive. Asta pentru că judecătoarea care examinează dosarul a fost promovată la Curtea de Apel Chişinău. Avocaţii lui Chirtoacă au acuzat instanţa de tergiversarea examinării cererilor din partea apărării.

Deşi în cadrul şedinţei Silvia Gîrbu urma să pronunţe o decizie cu privire la cererea avocaţilor lui Chirtoacă de revocare a măsurii preventive, o hotărâre în acest sens va fi luată de un alt judecător. Gîrbu a anunţat că dosarul va fi redistribuit, iar examinarea cazului reluată.

„Referendum fericit, atât pot să spun”, a declarat Chirtoacă.

Unul dintre avocaţii primarului suspendat afirmă că, pe lângă faptul că i-a fost respinsă solicitarea de accelerare a examinării cererii de revocare a măsurii preventive, este tergiversată şi adoptarea unei hotărâri în acest sens.

Părţile în proces urmează să fie anunţate cine va fi judecătorul care va examina dosarul, dar şi data următoarei şedinţe. Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai şi este cercetat în arest la domiciliu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI