Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a transmis dosarul de învinuire a celor cinci în judecată.

Aceştia au fost reţinuţi la finele lunii august, investigaţiile fiind iniţiate în baza denunţului unui intermediar care avea rolul de transmitere a banilor de la clienţi către respectivul procuror.

Potrivit actului de inculpare, procurorul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor magistraţi din Curtea Supremă de Justiţie pe care îi poate convinge să aplice pedepse nonprivative de libertate în privinţa a trei bărbaţi, condamnaţi pentru corupere pasivă şi tâlhărie. Pentru a corupe judecătorii, procurorul ar fi cerut 15 000 de euro, dintre care a primit prin intermediul poliţistului 10.000 de euro. Cu toate acestea, indivizii au fost condamnaţi la închisoare, după ce judecătorii CSJ au respins recursurile avocaţilor acestora prin care se solicita „suspendarea condiţionată a pedepselor penale" faţă de cei trei.

Concomitent cu acţiunile procurorului au fost documentat şi poliţistul , învinuit de transmiterea către procuror a sumei de 10.000 de euro pentru „influenţarea magistraţilor".

La demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a suspendat procurorul din funcţie.

Fiind audiaţi, inculpaţii şi-au recunoscut vina integral.

În privinţa procurorului şi poliţistului este aplicată măsura preventivă - arestul la domiciliu, în privinţa altor doi învinuiţi se execută hotărârea instanţei de judecată de condamnarea cu închisoare pentru un termen de cinci ani şi în privinţa celui de-al treilea învinuit este aplicată măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara.

Procurorii anticorupţie, cu autorizarea judecătorului de instrucţie, au aplicat sechestru în vederea încasării contravalorii mitei pe 10.500 de euro şi 5.150 de lei.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă o amendă de la 4.000 până la 6.000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 până la 7 ani.