„Se obligă Cebotari Serghei să facă dezminţirea publică a informaţiilor false şi defăimătoare care vizează persoana reclamantului Nichiforciuc Eugeniu. Se încasează din contul lui Cebotari Serghei în beneficiul lui Nichiforciuc Eugeniu prejudiciul moral în sumă de o sută de mii de lei”, se spune în decizia Judecătoriei Ungheni cu sediul la Nisporeni.

Sergiu Cebotari spune că nici măcar nu a fost citat, iar despre această hotărâre a aflat de pe internet.

„Am aflat despre hotărârea dată de pe site-urile de socializare, de pe pagina de facebook a lui Eugen Nichiforciuc, că eu sunt obligat să-i achit prejudicii morale şi să-i dezmint o informaţie. Nu am fost citat, nu am fost audiat, până nu am văzut pe site-urile de socializare. Este o crimă. Rezultate mari nu pot să văd într-o justiţie coruptă care este controlată tot de persoane din PD, dar asta este situaţia”, afirmă Cebotari.

Fostul angajat de la Poşta Moldovei este hotărât să atace decizia, iar dacă nu va găsi dreptate în ţară, are de gând să ajungă la CEDO. Totodată, Sergiu Cebotari spune că hotărârea primei instanţe nu-l sperie şi că nu va renunţa la afirmaţiile sale.

„Cum pot să îmi schimb depoziţiile dacă aşa şi este? Finul lui de cununie, Batiuşca Sergiu, este vicedirector la Poştă. Toate întrebările le hotărăşte prin Eugen Nichiforciuc. Permanent este acolo. Să spun acum că nu este drept ori cum? Suntem obligaţi prin hotărâri de judecată să minţim în faţa întregului popor”, se revoltă Cebotari.

Contactat de Jurnal TV, deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta subiectul.

Amintim că Sergiu Cebotari a declarat pentru Jurnal TV că, încă în 2012, a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Poştei Moldovei. El a dezvăluit că, zilnic, ar fi expediaţi zeci de saci cu anabolizante în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Substanţele interzise ar fi camuflate în colete pe care scrie că ar conţine cărţi ori ziare. Cebotari mai spunea că şefii instituţiei nu doar sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală. Cei vizaţi au respins însă acuzaţiile.

În Parlament a fost creată o comisie de anchetă pentru investigarea acestui caz. Au existat două rapoarte: unul al deputaţilor guvernării, care nu au descoperit nereguli, şi altul - al parlamentarului Grigore Cobzac, care a declarat că investigaţiile desfăşurate de comisia de anchetă au fost obstrucţionate de instituţiile statului. Mai mult, Cobzac a spus că mai mulţi angajaţi ai Poştei Moldovei care s-au temut să vorbească în faţa comisiei de anchetă au discutat cu el personal şi i-au povestit despre schema de trafic cu anabolizante.