Litigiu între judecători: O magistrată a acţionat în instanţă Judecătoria Râşcani şi pe Oleg Melniciuc

Litigiu între judecători: O magistrată a acţionat în instanţă Judecătoria Râşcani şi pe Oleg Melniciuc
Sursa: jurnal.md Foto: anticoruptie.md 10.10.2017 18:42
Şi judecătorii se plâng de acces limitat la informaţii în sistem. Marina Anton, de la Curtea de Apel Chişinău, a acţionat în instanţă Judecătoria sectorului Râşcani şi pe fostul preşedinte al acesteia, Oleg Melniciuc, după ce anumite informaţii despre un proces au fost şterse de pe site-ul instituţiei, iar într-un alt caz datele nici nu au fost publicate. Prima instanţă i-a dat dreptate Marinei Anton, iar cauza se află acum la Curtea de Apel Cahul.

Potrivit portalului anticorupţie.md, litigiul dintre Marina Anton şi Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Râşcani a început încă acum doi ani. Atunci, judecătoarea Curţii de Apel a capitalei le-a solicitat reprezentanţilor instanţei de la Râşcani să-i ofere copia orarului stabilit de către şeful lor, Oleg Melniciuc, privind examinarea cererilor de recuzare.

În acelaşi timp, Marina Anton a cerut informaţii despre motivele pentru care o şedinţă de judecată din data de 17 decembrie 2015 lipseşte din baza de date, iar detaliile despre o altă şedinţă, din 23 decembrie 2015, au fost şterse.

Deşi reprezentanţii Judecătoriei sectorului Râşcani au încercat să explice în instanţă că au oferit răspuns la solicitare, judecătorul care s-a ocupat de caz a constatat că răspunsul nu conţine informaţia cerută de magistrată. Marina Anton a cerut şi achitarea unui prejudiciu moral de o mie de lei pentru îngrădirea accesului la informaţie de la Judecătoria Râşcani şi fostul ei şef, însă solicitarea i-a fost respinsă. În cele din urmă, Oleg Melniciuc şi Judecătoria Chişinău au atacat decizia primei instanţe, iar cauza va fi examinată la Curtea de Apel Cahul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI