Avocaţii lui Platon au dat de mai multe ori vot de neîncredere completului, iar examinarea uneia dintre cereri a fost amânată. Tot ieri, Curtea de Apel Chişinău a respins recursul avocaţilor împotriva deciziei instanţei din sectorul Buiucani, care a hotărât să-i prelungească măsura preventivă lui Platon. 

Şedinţa de la Judecătoria Buiucani a început cu o cerere de recuzare a completului care examinează dosarul. Solicitarea a fost respinsă de aceeaşi judecători.

Ulterior, Veaceslav Platon a dat încă o dată vot de neîncredere completului de judecători, din motiv că şi-au examinat singuri cererea de recuzare. Decizia va fi luată pe data de 18 ianuarie. În aceeaşi zi, la Curtea de Apel Chişinău a continuat şedinţa în care avocaţii lui Platon au depus recurs împotriva prelungirii măsurii preventive. Acum două zile, apărătorii au cerut şi recuzarea acestui complet. Solicitarea a fost respinsă.

După ce dosarul a ajuns la completul iniţial, şedinţa a fost reluată şi a durat aproximativ trei ore, iar judecătorii au deliberat mai puţin de 10 minute. Accesul presei a fost interzis la pronunţarea deciziei. Procurorul care instrumentează cazul a comentat acuzaţiile lui Platon cu privire la faptul că materialele dosarului nu sunt traduse.

Unul dintre avocaţii afaceristului a declarat că actul prin care s-a decis prelungirea măsurii preventive este ilegal, motiv pentru care completul de la Curtea de Apel ar fi trebuit să-l declare nul.

Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme off-shore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon spune însă că dosarul ar fi fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, care nu a comentat în niciun fel acuzaţiile.