„Am explicat aici viziunea mea ce înseamnă apartamente ieftine? În cel mai nevinovat caz, un procuror, un judecător, nu poate să ia apartament ieftin. El îi legal sau ilegal? Trăim în condiţiile relaţiilor de piaţă şi în aceste condiţii ieftin nu poate să fie nimic. Este preţ de piaţă, în rest totul este abuz de serviciu, relaţii dubioase. În cazul de faţă e evident că e cârdăşie criminală cu preşedintele Judecătoriei Râşcani cu un grup de alţi demnitari. Nu este bază juridică ca ei să solicite şi ca administraţia primăriei să le acorde spaţiu locativ”, a spus Diacov.

Ivan Diacov şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de faptul că Procuratura Anticorupţie nu a deschis până acum un dosar penal la solicitarea sa.

„Sunt trist că nu au pornit dosar penal până azi. Le-a rămas termenul până pe data de 21 ianuarie. Ei sunt obligaţi să ia o decizie ori să refuze pornirea urmăririi penale, ori să intenteze. Să refuze nu au cum, numai dacă ilegal. Dacă refuză în intentare, înseamnă că ei ascund crimele”, susţine fostul procuror municipal.

Contactat telefonic pentru o reacţie, preşedintele Judecătoriei sectorului Râşcani, Oleg Melniciuc a declarat cu nu comentează acuzaţiile lui Ivan Diacov.