O nouă şedinţă de judecată în dosarul Platon: Mama şi soţia omului de afaceri, prezente la Judecătoria Buiucani

O nouă şedinţă de judecată în dosarul Platon: Mama şi soţia omului de afaceri, prezente la Judecătoria Buiucani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 11.01.2017 11:29
Omul de afaceri Veaceslav Platon va compărea astăzi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Buiucani, care urmează să decidă dacă va fi prelungită măsura preventivă de arest.

La judecătorie sunt prezente mama şi soţia lui Platon. Omul de afaceri a declarat că nu a studiat materialele dosarului, întrucât acestea nu i-au fost prezentate în limba rusă.

Precizăm că Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a prejudiciat Banca de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii mai spun că banii obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite au fost transferaţi pe conturile mai multor companii offshore pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar, ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Veaceslav Platon a respins acuzaţiile şi a declarat că dosarul penal a fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc pentru devierea atenţiei publice de la adevăratul beneficiar al „jafului secolului”.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP