Apărătorul a solicitat casarea integrală a sentinţei emise de Judecătoria Buiucani, casarea parţială a deciziei Colegiului Penal al Curţii de Apel Chişinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar.

De asemenea, Igor Popa cere achitarea şi eliberarea lui Vladimir Filat din detenţie. În acelaşi timp, în recurs se insistă ca cererea să fie examinată în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate.

„CSJ este în măsură să caseze deciziile ilegale date de instanţele inferioare, să aprecieze corect toate circumstanţele şi să pronunţe o soluţie justă. Ne exprimă încrederea că cererea va fi admisă, iar instanţa supremă va da dovadă de profesionalism şi va repara încălcările grave admise în acest caz. Vladimir Filat nu a avut parte de un proces echitabil. A fost judecat cu uşile închise, probe artificiale, martori inventaţi, încălcarea drepturilor, fapt care a dus la adoptarea unor decizii ilegale şi la un precedent de condamnare politică”, se arată într-un comunicat al avocatului.

Igor Popa a mai menţionat că în cazul în care nu se va face dreptate şi prin decizia instanţei supreme, Vladimir Filat se va adresa la CEDO.