Cazul alimentelor alterate distribuite în grădiniţe: Nicio persoană implicată în scandal nu se află în izolator

Cazul alimentelor alterate distribuite în grădiniţe: Nicio persoană implicată în scandal nu se află în izolator
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.01.2017 10:48
Toate cele 17 persoane, reţinute pe 24 noiembrie de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, au fost eliberate din izolatorul CNA. Atât funcţionarii publici din cadrul Direcţiilor educaţie, tineret şi sport, cât şi agenţii economici, sunt cercetaţi penal în arest la domiciliu după ce Curtea de Apel Chişinău a adoptat decizii în acest sens, scrie Ziarul de Gardă.

Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, a declarat pentru ZdG că procurorii au solicitat cercetarea în arest la domiciliu doar pentru doi funcţionari din cadrul DETS care şi-au recunoscut vina şi au acceptat să colaboreze cu organele de urmărire penală, iar în privinţa celorlalţi bănuiţi a solicitat prelungirea măsurii de arest preventiv.

„După părerea mea, nu există vreun pericol pentru prejudicierea probelor. În luna ianuarie, dosarele vor fi expediate în judecată”, a explicat Viorel Morari.

Amintim că în urma mai multor percheziţii, au fost reţinute 17 persoane suspectate de implicare în distribuirea alimentelor alterate în grădiniţe.

Este vorba despre mai mulţi funcţionari publici, precum şi agenţi economici reţinuţi în dosarul licitaţiilor trucate din sistemul educaţional.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP