Completul de judecători care a emis decizia de a-l elibera pe Shor de după gratii este format din Ghenadie Morozan, Gheorghe Iovu şi Elena Cobzac. Acelaşi complet de judecători s-au ocupat de dosarul fostului premier Vladimir Filat, precum şi de protestatarii reţinuţi în urma manifestaţiei din 24 aprilie curent, lângă casa oligarhului Vladimir Plahotniuc. 

Mai mult, Ghenadie Morozan este unul dintre judecătorii supranumiţi „din iad” după ce a judecat tineri în comisariate în aprilie 2009. Acelaşi Morozan este rudă prin afinitate cu Vladimir Plahotniuc. Mai exact, fratele lui Ghenadie Morozan, Eduard, este căsătorit cu sora lui Plahotniuc, lucru confirmat şi de mama judecătorului, care nu neagă că familiile Morozan şi Plahotniuc se află în relaţii de prietenie. 

Pentru locuitorii din satul natal al judecătorului nu este un secret faptul că familia Morozan are legături de rudenie cu influentul politician de la Chişinău. Mai mult, fratele judecătorului,  Eduard şi sora oligarhului, Vera, sunt vecini cu Plahotniuc, locuind într-un apartament de 76 de metri pătraţi în blocul de milioane deţinut de familia controversatului om de afaceri pe strada Bulgară, din centrul capitalei.

Pe lângă relaţiile de rudenie care îl leagă de controversatul oligarh, Morozan se poate lăuda şi cu o avere impresionantă. Potrivit declaraţiei pentru anul 2013, judecătorul a indicat o casă cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, estimată de experţi la peste cinci milioane de lei, un apartament, a cărui valoare cadastrală depăşeşte suma de 360 de mii de lei, dar şi trei terenuri a căror valoare totală depăşeşte jumătate de milion. Potrivit publicaţiei „Ziarul de Gardă", aceasta nu reprezintă însă întreaga lui avere. Ca să nu o declare pe toată, Ghenadie Morozan ar fi divorţat fictiv de soţia sa, Nina, care este fondatoarea a două SRL-uri, fapt pe care judecătorul nu l-a indicat în niciuna din declaraţiile sale de avere pentru anii trecuţi.

Numele lui Ghenadie Morozan a fost vizat în mai multe dosare de rezonanţă. De exemplu, în 2012 el a emis o încheiere de anulare a ordonanţei lui Andrei Pântea, pe atunci prim-adjunct al procurorului general, prin care ultimul dispunea efectuarea unor investigaţii suplimentare pe cazul omorului lui Alexei Veretco, dosar în care este implicat deputatul PD, Constantin Ţuţu. Ghenadie Morozan este cunoscut şi pentru că în 2011 a emis o încheiere prin care obliga procurorul general să decline competenţa pentru efectuarea urmăririi penale şi să fie transmise către Procuratura Generală a Federaţiei Ruse cauzele penale în privinţa cunoscutului interlop Grigore Caramalac. Pentru această faptă, Morozan a fost sancţionat de Colegiul Disciplinar cu mustrare aspră. 

Ceilalţi doi membri ai completului care l-a trimis pe Shor în arest la domiciliu, Gheorghe Iovu şi Elena Cobzac, au examinat controversatul dosar Aroma Floris, fiind acuzaţi în repetate rânduri de tergiversarea acestuia.

Totodată, Gheorghe Iovu este unul dintre judecătorii care i-au tăiat 12 ani din pedeapsă lui Adrian Nichifor, acuzat de omorul fratelui fostului comisar de Nisporeni. Nichifor a tras şase gloanţe în victima sa, dar a pledat nevinovat în instanţă, declarând că a împuşcat pentru a se apăra. Iniţial, Judecătoria Ciocana l-a condamnat la 17 ani de puşcărie, dar completul de magistraţi de la Curtea de Apel, format din Tudor Micu, Gheorghe Iovu şi Vasile Gurin, i-a tăiat 12 ani din pedeapsă, decizie pentru care judecătorii au fost ulterior sancţionaţi.