„Adriana Beţişor nu are nicio legătură cu dosarul fostului legislator şi s-a aflat legal în biroul judecătorului Ghenadie Pavliuc cu câteva ore înainte ca acesta să pronunţe decizia în cazul cu pricina”, a concluzionat autoritatea. 

Ghenadie Pavliuc a lipsit de la şedinţă, solicitând examinare în absenţa sa. Dosarul în privinţa magistratului Judecătoriei sectorului Buiucani a ajuns pe masa Colegiului Disciplinar după ce anul trecut Inspecţia Judiciară a iniţiat verificări. Asta în temeiul unui material filmat de jurnaliştii de la publicaţia „Ziarul de gardă”, care au surprins-o pe procurorul Adriana Beţisor ieşind din biroul judecătorului Ghenadie Pavliuc înainte de pronunţarea sentinţei în cazul fostului deputat PD Valeriu Guma, pe care Pavliuc l-a scutit de patru ani de închisoare, sentinţă dictată de instanţa supremă din România. În timp ce grefiera a spus că magistratul este în deliberare, Beţişor şi Pavliuc au declarat că era vorba despre autorizarea unor măsuri speciale.

Deşi Inspecţia Judiciară nu a constatat abateri, membrii structurii care decid dacă dosarele ajung la Colegiul Disciplinar au avut o altă opinie.

Hotărârea Colegiului ce încetează procedura disciplinară pe numele magistratului Ghenadie Pavliuc poate fi contestată la Consiliul Superior al Magistraturii.

De menţionat că Adriana Beţişor este procurorul care gestionează dosarul fostului premier Vladimir Filat, dar şi pe cel al controversatului primar de Orhei Ilan Shor, cercetaţi penal în dosarul fraudei din sistemul bancar. Ghenadie Pavliuc este judecătorul care a decis prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Filat. Pe de altă parte, tot Pavliuc a dispus în 2015 eliberarea din arest a lui Ilan Shor, pentru a-i permite să participe în campania electorală, în urma căreia omul de afaceri a ocupat fotoliul de primar al oraşului Orhei. Pavliuc a făcut parte şi din completul care l-a condamnat pe fostul vicepreşedinte al companiei „Ascom Group”, Andrei Baştovoi, la nouă ani de închisoare, mai mulţi experţi calificând dosarul drept unul la comandă. Magistratul Ghenadie Pavliuc este rudă prin afinitate cu preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu.