„În nicio ţară cu un regim democratic şi o justiţie echitabilă oamenii legii nu şi-ar permite un asemenea comportament degradant. Nu se ţine cont nici de starea de sănătate a deputatului Vlad Filat, care de 20 de zile se află în greva foamei, nici de solicitarea de a fi supus investigaţiilor medicale, nici de nenumăratele apeluri, inclusiv ale societăţii civile, de a desfăşura un proces public”, se spune într-un comunicat PLDM.

Potrivit formaţiunii, problema procesului nu este atât în lipsa de deschidere şi echitate, cât în modul în care se încearcă să fie camuflat tratamentul inuman şi degradant aplicat lui Filat.

Totodată, PLDM a lansat un apel către toate organizaţiile internaţionale specializate să ia atitudine faţă de tratamentul la care este supus Filat şi faţă de graba cu care organul judiciar instrumentează acest caz.

„Toate acestea demonstrează că scopul final al acestui proces este reducerea la tăcere a deputatului Vlad Filat şi sacrificarea «ţapului ispăşitor»”, se mai spune în comunicatul PLDM.