După aproximativ zece ore cât a durat şedinţa, judecătoarea a decis să recurgă la acest mod inexplicabil de a anunţa hotărârea. Iniţial însă, i-a alungat pe toţi din sală. Printre lacrimi, rudele şi susţinătorii protestatarilor arestaţi, au scandat "Ruşine!"

Magistrata nu a vrut să răspundă la întrebarea de ce ar trebui să se închidă uşile pentru presă la pronunţarea deciziei, în condiţiile în care aceasta este, potrivit legii, publică. Elena Costiuc nu a spus un cuvânt aproximativ 15 minute, în timp ce avocaţii, rudele şi susţinătorii manifestanţilor reţinuţi încercau să obţină o reacţie de la ea.

Într-un final, judecătoarea Costiuc s-a răzgândit, dar a citit decizia întorcând spatele celor prezenţi în sală.

Toţi protestatarii reţinuţi vor sta câte o lună după gratii, iar asta i-a indignat pe cei prezenţi în sală. Rudele arestaţilor au izbucnit în lacrimi.

Avocaţii spun că vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Magistrata nu a comentat acuzaţiile. Când a ieşit din judecătorie, însă, în spatele ei s-a scandat îndelung: ruşine!

Amintim că, patru protestatari au fost reţinuţi după manifestaţia din 24 aprilie. Ei sunt acuzaţi de organizarea dezordinilor în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie.

Anterior, membrii platformei "Demnitate şi Adevăr" spuneau că printre cei arestaţi ar putea fi un provocator, care a fost încătuşat pentru a depune depoziţii împotriva organizatorilor protestului.