Astfel, cu toate că instanţa de judecată a permis vizita notarului pentru perfectarea anumitor documente, administraţia penitenciarului în care Filat este plasat în arest preventiv, a anulat vizita.

„Ţinem să menţionăm că, în urma cererii depuse la 18 mai curent, Vlad Filat a primit acordul instanţei de judecată de a avea o întrevedere cu notarul în sediul instituţiei penitenciare, pentru perfectarea anumitor acte notariale. Cu acceptul iniţial al administraţiei penitenciarului, întrevederea a fost planificată pentru vineri, 20 mai, ora 16:00. Dar, în aceeaşi zi, notarul a fost contactat de conducerea instituţiei în cauză şi anunţat că întrevederea cu domnul Filat nu va avea loc, fără a indica careva motive întemeiate”, declarată apărătorii lui Filat.

În această ordine de idei, avocaţii fostului prim-ministru cataloghează acest gest drept unul nejustificat, care limitează dreptul persoanei de a beneficia de serviciile inerente unei societăţi democratice.

„Nu a fost luat în consideraţie nici demersul apărătorilor de a asigura întrevederea deputatului Vlad Filat cu notarul pe 24 mai curent. Administraţia Penitenciarului nr.13 refuză să execute dispoziţia instanţei, fără a aduce explicaţiile de rigoare în acest sens”, a anunţat partea apărării.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.