Apărătorul părţii vătămate a declarat, după şedinţa de judecată, că sentinţa nu este corectă şi că va fi atacată la Curtea de Apel Chişinău. Totodată, acesta a făcut un apel către procuratură şi SIS privind corectitudinea deciziei luate astăzi.

„Doamne fereşte de aşa justiţie care avut loc în oraşul Orhei. S-a pronunţat sentinţa pe care o consider că nu este corectă conform faptelor stabilite în dosar, depoziţiilor martorilor, expertizelor, declaraţiilor. Sentinţa nu corespunde. Fac apel către SIS, Procuratură, către toate organele să verifice dacă a avut loc influenţă asupra justiţiei, dacă nu a avut loc coruperea judecătorilor. Există o bănuială, a fost o corupere a instanţei de judecată. Decizia va fi atacată la Curtea de Apel de Chişinău. Nu o să mă opresc doar la această contestaţie”, a declarat avocatul familiei Veretco, Roman Zadoinov, după pronunţarea sentinţei.

Bănuiţii au părăsit sala de judecată înainte de pronunţarea deciziei. „Este o lipsă de respect din partea inculpaţilor faţă de instanţă. Ei ştiau decizia”, a declarat avocatul.

Precizăm că în acest dosar a fost condamnat la 8 ani de închisoare doar o singură persoană, care nu a fost prezentă în sala de judecată. „Am fost mirat că a fost stabilit minimul de pedeapsă. Bărbatul condamnat  trebuia să fie arestat din sala de judecată”, mai spus Zadoinov.

Şi mama bărbatului omorât în 2012 a spus că nu este de acord cu această decizie. „Aici banii au făcut totul. O zi întreagă s-au sfătuit în pădure. Un om anume a dat copilul meu pe mana lui Ţuţu şi Vasile Cojocaru. L-au ucis şi i-au luat viaţa. Au bani şi au scăpat. Ţuţu nu este închis, de aici trebuia să fie închis. Ţuţu l-a împuşcat”, a spus femeia.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.