Membrul fondator al Platformei DA, Vasile Năstase, declară că mafia vrea să-l încoroneze pe banditul Poalelungi la şefia CSJ. „Mafia lui Plahotniuc de la CSM vrea sa-l încoroneze pe banditul Poalelungi şef la Curtea Supremă de Justiţie. Trebuie să ne opunem! Trebuie să protestăm!”, a scris pe o reţea de socializare Vasile Năstase.

Totodată, liderul CMAN, Andrei Năstase, subliniază că o justiţie dreaptă nu are „POALELUNGI”. „Statutul de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie e o onoare pentru orice jurist. Dacă are onoare. Pentru că atunci când nu o are, acesta este un business”, a menţionat Andrei Năstase.

Candidatura sa este însă dezaprobată de către unii experţi în drept şi jurnalişti, care se arată alarmaţi de faptul că Poalelungi nu are contracandidaţi în competiţia pentru şefia Curţii Supreme de Justiţie.

Pe durata mandatului, numele său a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. Fostul deputat PLDM Ion Butmalai declara cu trei ani în urmă, cu referire la informaţii oferite de SIS, că Mihai Poalelungi ar fi participat în 2012 la elaborarea schemei de legalizare a atacului asupra BEM.

Judecătorul a negat orice implicare. Ce-i drept, iniţial, a declarat că nu s-ar fi aflat în ţară în ziua în care, potrivit lui Butmalai, a fost pus la cale planul, iar ulterior şi-a schimbat declaraţiile după ce a fost contrazis de Poliţia de Frontieră.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.