VIDEO

Dosarul în care Renato Usatîi este acuzat de comandarea omorului lui Gorbunţov, departe de a fi finalizat; Judecătorii au amânat şedinţele până la sfârşitul lunii ianuarie

Dosarul în care Renato Usatîi este acuzat de comandarea omorului lui Gorbunţov, departe de a fi finalizat; Judecătorii au amânat şedinţele până la sfârşitul lunii ianuarie
Sursa: jurnal.md Foto: www.pandurul.ro 29.12.2016 19:52
Dosarul în care preşedintele formaţiunii „Partidul Nostru", Renato Usatîi, este acuzat de comandarea omorului bancherului rus Gherman Gorbunţov pare departe de a fi finalizat. La Judecătoria sectorului Centru al capitalei urma să fie examinat demersul avocaţilor, care au cerut anularea urmăririi penale a lui Usatîi, dar şedinţa a fost amânată până la sfârşitul lunii ianuarie. Totodată, judecătorii instanţei sectorului Râşcani au amânat până în februarie şedinţa în care urmau să decidă dacă redeschiderea dosarului a fost legală sau nu. 

Avocaţii lui Renato Usatîi i-au cerut procurorului să prezinte probe care ar demonstra că în Marea Britanie a fost deschisă o cauză penală privind tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunţov. Apărătorii susţin că, dacă acest lucru este adevărat, atunci ancheta iniţiată în Moldova ar fi ilegală. 

De partea cealaltă, procurorul afirmă că redeschiderea dosarului privind tentativa de asasinare a lui Gorbunţov este perfect legală. Acuzatorul a insistat ca şedinţa de la Judecătoria sectorului Râşcani, în care avocaţii urmau să ceară anularea ordonanţei de redeschidere a dosarului penal, să fie închisă. În consecinţă, examinarea cererii a fost amânată până în februarie. 

Procurorii îl acuză pe Renato Usatîi că ar fi comandat asasinarea lui Gherman Gorbunţov şi l-ar fi deposedat pe bancher de avere. Dosarul a fost deschis încă în 2011, iar ulterior a fost clasat. Ani la rând, mai multe instanţe au confirmat legalitatea încetării cauzei penale. În luna septembrie, însă, procurorul general, Eduard Harunjen, a anulat ordonanţa de clasare a dosarului şi a cerut reluarea urmăririi penale. Renato Usatîi se declară nevinovat şi spune că asasinarea lui Gorbunţov ar fi fost comandată de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acesta nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP