VIDEO

David Davitean a compărut în faţa magistraţilor de la Judecătoria Râşcani; Acesta este învinuit într-un nou dosar

David Davitean a compărut în faţa magistraţilor de la Judecătoria Râşcani; Acesta este învinuit într-un nou dosar
Sursa: jurnal.md Foto: zdg.md 28.12.2016 19:49
David Davitean, fiul preşedintei Diasporei Armene din Moldova, Venera Gasparean, a fost adus astăzi la Judecătoria sectorului Râşcani al capitalei, fiind învinuit de tâlhărie într-un dosar mai vechi, redeschis după scandalul cu implicarea killerului Vitalie Proca şi a oligarhului Vladimir Plahotniuc. Davitean se declară nevinovat, iar familia lui spune că acum regimul încearcă să-i închidă gura prin orice metode. Şedinţa a fost însă amânată pentru anul viitor. 
 
David Davitean, cercetat pentru complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov, spune că s-a pomenit cu un nou dosar penal după ce a dezvăluit că omul de încredere al liderului PD, Vladimir Plahotniuc, îi şantaja familia ca să obţină un document în care Vitalie Proca, fostul cumnat al lui Davitean, să scrie că nu-l cunoaşte pe oligarh. Este vorba despre o cauză penală iniţiată încă în 2012, dar clasată în scurt timp, declară avocatul familiei Gasparean-Davitean. Peste mai bine de patru ani, procurorii au decis să-l redeschidă.
 
Şedinţa de judecată a fost amânată pentru luna februarie a anului viitor.
 
Procurorul de caz a refuzat să comenteze acuzaţiile.


În cazul examinat la Judecătoria sectorului Râşcani, David Davitean riscă până la zece ani de puşcărie. Pe masa judecătorilor instanţei sectorului Centru se află însă un alt dosar penal pe numele lui Davitean, în care el este învinuit de complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov.
 
Davitean se declară nevinovat şi spune că reţinerea sa este o formă de şantaj pentru a-l determina pe fostul său cumnat, Vitalie Proca, deţinut în România, să scrie că nu-l cunoaşte pe oligarhul Vladimir Plahotniuc.
 
Schema de şantaj ar fi fost pusă la cale împreună cu omul de încredere al proaspătului lider PD, Constantin Botnari. Cei doi nu au comentat acuzaţiile, iar deputatul PD Constantin Ţuţu i-a spus reporterului Jurnal TV că nu-l cunoaşte pe David Davitean şi a întrerupt convorbirea telefonică.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP