Avocata Aliona Dragomir îl acuză pe judecătorul Oleg Melniciuc de atitudine nedemnă în procesul de înfăptuire a justiţiei şi de atitudine părtinitoare faţă de clientul ei. Deşi Completul de Admisibilitate a concluzionat că există o bănuială rezonabilă că Melniciuc a încălcat legea, Colegiul Disciplinar a încetat procedura pe numele acestuia. Atunci, doar doi din opt membri au pledat pentru pedepsirea judecătorului. Avocata nu s-a dat însă bătută şi a depus o contestaţie la Consiliul Superior al Magistraturii, insistând pe sancţionarea lui Oleg Melniciuc. Spre deosebire de şedinţa precedentă, judecătorul s-a prezentat în faţa membrilor CSM şi a respins o parte dintre învinuiri.

 Deşi neagă faptul că ar fi insultat-o pe Aliona Dragomir, Oleg Melniciuc a recunoscut că a avut un schimb de replici cu ea pe motiv că, la ieşirea din sala de judecată, avocata a scăpat geanta cu documente.

După deliberare, CSM a decis să menţină hotărârea Colegiului Disciplinar. Doar doi dintre cei zece membri prezenţi au avut altă opinie.
Hotărârea poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea Supremă de Justiţie. Nu este pentru prima dată când Oleg Melniciuc ajunge în atenţia opiniei publice din cauza comportamentului său. Acum trei ani, magistratul i-a numit pe jurnaliştii prezenţi la un proces de judecată răpănoşi. Totodată, Melniciuc s-a numărat printre judecătorii care au condamnat tineri participanţi la protestele din aprilie 2009. De menţionat că magistratul este finul de cununie al preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi. A fost numit preşedinte al Judecătoriei sectorului Râşcani din capitală în 2013, în pofida faptul că şeful statului i-a respins candidatura pentru această funcţie pe motiv că ar fi încălcat Codul de Etică de mai multe ori şi ar fi examinat dosare aflându-se în conflict de interese. Recent, Comisia Naţională de Integritate a dispus iniţierea unui nou control în privinţa preşedintelui Judecătoriei sectorului Râşcani. Magistratul este suspectat că nu şi-a declarat toată averea pe care o deţine.