VIDEO

Efectele devastatoare ale valului de frig; Zeci de mii de crabi, stele de mare, midii şi homari au murit în Marea Nordului

Efectele devastatoare ale valului de frig; Zeci de mii de crabi, stele de mare, midii şi homari au murit în Marea Nordului
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: guardian.co.uk 09.03.2018 07:43
Un număr uriaş de crabi, stele de mare, midii şi homari din Marea Nordului morţi au fost depuşi de ape pe plajele din Marea Britanie. O adevărată tragedie, incidentul a fost provocat de temperaturile foarte scăzute şi de condiţiile meteo extreme înregistrate săptămâna trecută.

Valul de frig botezat „Bestia din Est”, care a afectat şi România, îşi face cunoscute efectele şi săptămâna aceasta. Zeci de mii de creaturi marine moarte au fost aduse la mal de ape în Yorkshire, Kent şi Norfolk, scrie guardian.co.uk.

„A fost înregistrată o scădere a temperaturii mării cu 3 grade Celsius, săptămâna trecută, iar în consecinţă animalele şi-au redus activitatea şi au rămas pe fundul mării. Asta le face vulnerabile în faţa condiţiilor meteo extreme - sunt împinse la mal de valurile puternice, atunci când vremea se înrăutăţeşte considerabil”, a declarat Bex Lynam, de la organizaţia  Wildlife Trust din Yorkshire.

Nevertebratele au fost cele mai afectate de fenomen, însă oamenii de ştiinţă au găsit şi peşti morţi.

„Animalele mai mari, precum delfinii, sunt mai mobile şi se pot salva”, a explicat Lynam.

Cu excepţia câtorva homari, toate animalele ajunse la mal erau moarte. Cei de la Yorkshire Wildlife Trust, împreună cu pescari voluntari, caută acum homarii care au supravieţuit şi îi depozitează în acvarii, unde vor sta până în momentul în care condiţiile meteo se vor îmbunătăţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI