Turcia condamnă la închisoare pe viaţă 64 de persoane implicate în lovitura de stat eşuată din 2016

Turcia condamnă la închisoare pe viaţă 64 de persoane implicate în lovitura de stat eşuată din 2016
Sursa: www.news.ro Foto: captură 07.02.2018 22:35
Un tribunal din Turcia a condamnat la închisoare pe viaţă 64 de ofiţeri şi recruţi din armată pentru implicarea lor în lovitura de stat eşuată din 2016, conform agenţiei de presă oficiale, Anadolu, informează Reuters.

Alte 100 de persoane puse sub acuzare au fost achitate.

Cei condamnaţi la închisoare pe viaţă au colaborat cu organizatorii loviturii de stat şi au transportat recruţii din armată la o bază militară pentru a se lupta cu cetăţenii care se opuneau puciului, precizează Anadolu.

Patru dintre cei condamnaţi au primit sentinţe „agravate" pe viaţă, fiind găsiţi vinovaţi că au încercat să înlăture ordinea constituţională.

Peste 240 de persoane,  majoritatea cetăţeni neînarmaţi, au fost ucisei în noaptea de 15 iulie 2016, când un grup de soldaţi a făcut uz de  tancuri şi de avioane de război într-o încercare de a ataca parlamentul şi a-l înlătura de la putere pe preşedintele turc, Tayyip Erdogan.

După ce lovitura de stat a eşuat, Erdogan a început să ia măsuri împotriva celor implicaţi iar peste 50.000 de oameni au fost trimişi la închisoare şi 150.000 au fost concediaţi sau suspendaţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI