SpaceX poate intra în istorie după lansarea celei mai puternice rachete din lume

SpaceX poate intra în istorie după lansarea celei mai puternice rachete din lume
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 06.02.2018 07:34
SpaceX se pregăteşte să lanseze astăzi cea mai puternică rachetă din lume. Lansarea este programată să aibă loc de pe platforma din Florida de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat, scrie Descoperă.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Mail Online notează că Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ.

Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pământ. Însă lansarea este extrem de riscană, după cum a afirmat şi Elon Musk ar exista ''şanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinaţie''.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ''Space Oddity'' a lui David Bowie.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI