După teste "promiţătoare" în Australia şi în Thailanda, "reclamele din Messenger sunt generalizate", a declarat compania într-un comunicat, subliniind faptul că 1,2 miliarde de persoane utilizează serviciul Messenger cu regularitate.

Facebook a invitat agenţiile de publicitate să creeze reclame pentru pagina de start a aplicaţiei mobile Messenger, care vor permite acestor companii să se adreseze unui număr mai mare de utilizatori.

În prezent, agenţiile de publicitate pot să contacteze doar utilizatorii serviciului Messenger care au avut deja o conversaţie cu aceste companii.

Facebook nu a precizat data la care publicul larg va începe să vadă aceste reclame în meniul de start al aplicaţiei Messenger.

Anunţul a fost făcut în contextul în care Facebook caută noi metode pentru a-şi creşte cota de piaţă în cadrul publicităţii digitale, care reprezintă partea principală a cifrei sale de afaceri.

Reţeaua de socializare, care a depăşit recent pragul de 2 miliarde de utilizatori lunari, a ajuns la saturaţie: nu mai există locuri în care pot fi plasate mai multe reclame — de aici decizia de a deschide serviciul Messenger într-o manieră mai largă în faţa agenţiilor de publicitate.