Atac cibernetic masiv în India: Datele a 17 milioane de utilizatori ai unei aplicaţii au fost furate

Atac cibernetic masiv în India: Datele a 17 milioane de utilizatori ai unei aplicaţii au fost furate
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 18.05.2017 14:52
Cea mai mare platformă de internet din India dedicată rezervărilor la restaurant şi livrării de produse alimentare, Zomato, a anunţat furtul de date cu caracter personal a 17 milioane de utilizatori, într-o masivă operaţiune de piratare cibernetică, informează France Presse.

Hackerii au reuşit să obţină nume, adrese de e-mail şi parole criptate ale acestor clienţi. Compania a dat asigurări că aceşti hackeri nu dispun de chei de decriptare a acestor parole.

Gunjan Patidar, manager IT la Zomato, spune că informaţiile financiare ale clienţilor erau stocate într-o bază de date separată care nu a fost afectată de acest atac şi, prin urmare, acestea nu sunt compromise.

''Nu a fost furată nicio informaţie referitoare la plăţi'', a declarat el într-un comunicat difuzat pe site-ul Zomato, adăugând că angajaţii start-up-ului verifică toate sistemele Zomato pentru a căuta alte posibile spargeri.

''Datele cardurilor dumneavoastră bancare de la Zomato sunt complet sigure, aşa că nu trebuie să vă îngrijoraţi'', a adăugat Patidar. Utilizatorii care au fost victime ale pirateriei au fost dezabonaţi de la site şi de la aplicaţie, iar parolele lor au fost modificate ''ca măsură de precauţie'', a adăugat el.

Presa indiană a relatat, citând o informaţie provenind de la un site specializat, că fişierul cu date piratate a fost vândut la licitaţie pentru o mie de dolari pe o reţea paralelă anonimizată.

Zomato, care revendică 120 de milioane de vizite pe lună, a declarat că îşi va întări protocoalele de securitate. Compania a fost fondată în anul 2008 şi operează în 23 de ţări.

Această piraterie este anunţată la doar câteva zile după un masiv atac cibernetic cu virusul Wannacry, care a lovit sute de mii de calculatoare din întreaga lume săptămâna trecută, iar alte agresiuni similare ar fi în curs.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI