Racheta Falcon 9, a companiei SpaceX, lansată cu succes în prima sa misiune militară

Racheta Falcon 9, a companiei SpaceX, lansată cu succes în prima sa misiune militară
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 01.05.2017 17:34
O rachetă de tip Falcon 9, aparţinând companiei aerospaţiale SpaceX, a fost lansată luni, de la baza Cape Canaveral, din Florida, transportând pe orbită un satelit pentru Armata americană şi marcând spargerea monopolului pentru astfel de lansări deţinut timp de zece ani de un parteneriat al companiilor Lockheed Martin şi Boeing, transmit AFP şi Reuters.

Racheta a fost lansată de la Centrul Spaţial Kennedy la ora locală 7:15 a.m. (11:15 GMT) pentru a plasa pe orbită un satelit militar secret pentru U.S.
National Reconnaissance Office, o agenţie din cadrul Ministerului american al Apărării care operează reţeaua de sateliţi de spionaj aparţinând Statelor Unite.

La 9 minute după lansare, prima treaptă a rachetei a aterizat controlat, la punct fix, în perimetrul bazei aeriene de la Cape Canaveral, aflată la sud de Centrul Spaţial Kennedy.

Elon Musk, CEO al SpaceX, se luptă de mai mulţi ani să spargă monopolul lansărilor de echipamente militare deţinut de United Launch Alliance, parteneriatul dintre giganţii Lockheed Martin şi Boeing. Lansarea de luni este cea de-a 34-a misiune pentru SpaceX şi cea de-a 5-a dintre cele peste 20 de lansări programate pentru anul în curs.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI