Catamaranul Race for Water a pornit într-o expediţie dedicată luptei împotriva poluării oceanelor

Catamaranul Race for Water a pornit într-o expediţie dedicată luptei împotriva poluării oceanelor
Sursa: www.agerpres.ro Foto: raceforwater.com 09.04.2017 21:14
Catamaranul ''Race for Water'', fost PlanetSolar, a plecat duminică din Lorient (vestul Franţei) într-un turneu mondial de cinci ani dedicat luptei împotriva poluării oceanelor cu plastice.

''Aceasta este o zi mare!'', a spus navigatorul şi căpitanul expediţiei franceze, Gérard d'Aboville, înainte ca ambarcaţiunea, complet autonomă din punct de vedere energetic, să părăsească Lorient la scurt timp după ora 13:00 GMT, salutată de pe ponton de aproape 250 de persoane, relatează AFP.

Această expediţie are ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la problema poluării oceanelor cu materiale plastice, realizarea de activităţi de cercetare ştiinţifică în serviciul oceanelor şi promovarea de noi soluţii tehnologice capabile să lupte împotriva poluării.

Catamaranul ''Race for Water'', de 35 de metri lungime, a devenit cunoscut în 2012 sub numele PlanetSolar pentru că a finalizat un prim tur al lumii, alimentat cu energie solară, graţie unei suprafeţe de 540 m2 de panouri solare.

Nava, deţinută de fundaţia elveţiană eponimă, dedicată conservării apei, a suferit modificări majore pentru a deveni şi mai autonomă energetic.

Expediţia va include opriri în Bermude, cu ocazia Cupei Americii, la Tokyo pentru Jocurile Olimpice din 2020 şi la Dubai între octombrie 2020 şi aprilie 2021, pentru Expoziţia Universală.

Creată în 2010, fundaţia Race for Water a lansat deja o expediţie maritimă de un an în 2015 pentru a face un bilanţ al poluării oceanelor cu materiale plastice, din care a revenit cu un raport alarmant.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI