Facebook îşi lansează propriul asistent vocal

Facebook îşi lansează propriul asistent vocal
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 07.04.2017 09:47
Reţeaua de socializare Facebook şi-a lansat propriul său asistent vocal, numit "M", pentru utilizatorii aplicaţiei sale Messenger, dezvoltându-şi astfel prezenţa în sectorul inteligenţei artificiale, relatează AFP.

"M" va apărea în fereastra de dialog a aplicaţiei şi va sugera utilizatorului "acţiuni utile", a anunţat Facebook pe un blog.

Această primă etapă ar urma să ducă la o utilizare mai largă a asistentului vocal, ceea ce va permite Facebook să facă concurenţă unor produse similare ale lui Google, Apple, Amazon, Microsoft sau Samsung, care tocmai a lansat asistentul vocal "Bixby".

"Aducem puterea tehnologiei inteligenţei artificiale a lui M pentru a ameliora Messenger şi a-l face mai agreabil, mai personalizat şi mai uşor de utilizat", au precizat Laurent Landowski şi Kemal El Moujahid, doi responsabili ai Facebook, în această notă de pe blog.

Facebook, care deţine propriul său laborator de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, a anunţat dezvoltarea lui "M" în 2015 sub formă de experiment. Aplicarea sa la Messenger este o nouă etapă în utilizarea sa.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devoltat deja pentru locuinţa sa un asistent vocal numit "Jarvis".

Produsele concurente sunt, pe lângă "Bixby" de la Samsung, Siri la Apple, Alexa la Amazon, Assistant la Google şi Cortana la Microsoft.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI