SpaceX se pregăteşte să lanseze în spaţiu prima sa încărcătură clasificată secret de apărare

SpaceX se pregăteşte să lanseze în spaţiu prima sa încărcătură clasificată secret de apărare
Sursa: www.agerpres.ro Foto: www.spacex.com 29.04.2017 21:32
Societatea americană SpaceX urmează să efectueze duminică prima sa lansare militară, cu o încărcătură clasificată strict secret pentru National Reconnaissance Office (NRO), o agenţie de informaţii americană specializată în sateliţi spion, relatează AFP.

Niciun detaliu nu a fost divulgat despre încărcătura cunoscută numai sub numele de cod NROL-76 şi care urmează să fie transportată la bordul unei rachete Falcon 9. Aceasta urmează să decoleze de la Cape Canaveral, în Florida, în cursul unui interval de lansare care va începe la ora locală 07.00 (11.00 GMT).

SpaceX, o societate privată fondată de miliardarul Elon Musk, a intentat în 2014 o acţiune judiciară împotriva armatei americane pentru a contesta monopolul lansărilor de sateliţi care ţin de securitatea naţională acordat United Launch Alliance, o operaţiune comună a giganţilor Boeing şi Lockheed Martin.

SpaceX va onora şi alte două contracte pentru Forţele aeriene americane pentru lansarea pe orbită a unor sateliţi GPS. Dacă lansarea de duminică va trebui amânată din cauza condiţiilor atmosferice, o altă fereastră de lansare va apărea la 1 mai.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI