Orbita Staţiei Spaţiale Internaţionale, ridicată cu 800 de metri

Orbita Staţiei Spaţiale Internaţionale, ridicată cu 800 de metri
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua 27.04.2017 17:41
Orbita Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) a fost ridicată cu circa 800 de metri pentru a pregăti călătoria de revenire pe Terra a navetei Soyuz acostate la avanpostul orbital, relatează DPA.

Ajustarea a fost efectuată pornind motoarele modulului Zvezda al ISS timp de circa 30 de secunde, a anunţat într-un comunicat agenţia spaţială rusă Roscosmos.

Noua distanţă medie a ISS faţă de Pământ este de puţin peste 405 km, a informat media de stat.

Manevra a fost efectuată pentru a plasa naveta Soyuz pe traiectoria potrivită pentru călătoria de întoarcere pe Terra, care urmează să aibă loc la 2 iunie.

Naveta Soyuz îi va avea la bord pe astronautul francez Thomas Pesquet şi pe cosmonautul rus Oleg Novitskiy, care vor avea atunci peste 180 de zile în spaţiu în actuala lor misiune.

Trei astronauţi vor rămâne la bord, după revenirea celor doi pe Terra. Este vorba despre rusul Fyodor Yurchikhin şi americanii Jack Fischer, care a sosit săptămâna trecută, şi comandanta echipajului, Peggy Whitson.

Whitson, care este de luni astronautul american cu cel mai mult timp petrecut în spaţiu, ar urma să părăsească ISS în septembrie, după aproape un an în spaţiu în actuala misiune.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI