China a lansat prima sa navă spaţială de marfă

China a lansat prima sa navă spaţială de marfă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 21.04.2017 10:38
China a lansat joi prima navă spaţială de marfă către laboratorul său spaţial, un nou pas spre dezvoltarea unei viitoare staţii spaţiale chineze locuite până în 2022, informează APF.

Nava spaţială, denumită Tianzhou-1 ("Navă celestă"), a fost propulsată de o rachetă Long March 7, care a decolat de la Centrul de lansare din Hainan (sud), la ora locală 19:41 (11:41 GMT).

Sute de spectatori, adunaţi încă de după-amiază în apropierea locaţiei de lansare, au izbucnit în urale şi aplauze, atunci când racheta s-a ridicat către cer.

Tianzhou-1, prima navă spaţială de marfă proiectată de China, este programată să andocheze la laboratorul spaţial chinez Tiangong-2 ("Palatul Ceresc"), plasat pe orbită în luna septembrie a anului trecut.

Acest laborator ar trebui să deschidă calea pentru dezvoltarea unei staţii spaţiale cu echipaj uman, prevăzută pentru 2022.

Nava spaţială de marfa lansată joi reprezintă un "pas crucial" pentru construirea staţiei chineze, a subliniat agenţia oficială de ştiri Xinhua. Tianzhou-1 are o lungime peste de 10 de metri şi poate transporta până la şase tone de echipament şi sateliţi, a completat sursa citată.

Ea va efectua experimente în spaţiu înainte de a reveni pe Pământ, a declarat agenţia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI