"Un articol de substanţă despre Neuralink va fi publicat pe blogul @waitbutwhy în circa o săptămână", a precizat el.

Noua societate se va concentra pe o tehnologie aşa-numită a "reţelei neuronale", care constă în implantarea de electrozi minusculi în creier capabili să transmită sau să primească gânduri, potrivit WSJ.

Elon Musk, care ar urma să aibă "un rol important în conducerea" noii societăţi, a evocat deja această idee a reţelei neuronale.

Cel care este considerat un vizionar în Silicon Valley crede că legarea directă a nervilor de capacităţile unui computer poate amplifica puterea creierului.

Potrivit Reuters, pentru moment nu se ştie ce produse ar putea crea Neuralink, dar în ultimele săptămâni compania a angajat oameni de ştiinţă de vârf din domeniu.

Comunicarea cu creierul este un vechi vis al umanităţii. Oamenii de ştiinţă dintr-un centru din Elveţia au reuşit pentru prima dată acest lucru cu pacienţi total paralizaţi.

Însă tehnica pe care aceştia au utilizat-o este diferită de cea avută în vedere de Elon Musk, întrucât ea nu afectează direct creierul, ci asociază spectroscopia în lungimi de undă apropiate de infraroşu cu o encefalogramă pentru a măsura gradul de oxigenare şi activitatea electrică.