Twitter va sancţiona automat comentariile abuzive ale utilizatorilor săi

Twitter va sancţiona automat comentariile abuzive ale utilizatorilor săi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: rawstory.com 02.03.2017 09:34
Reţeaua de socializare Twitter a anunţat miercuri că va folosi un algoritm care va sancţiona automat conturile de pe care se fac comentarii abuzive şi care erau deja sancţionate de administratori la semnalarea internauţilor, relatează AFP.

Este un efort suplimentar din partea reţelei de socializare, acuzată adesea că este o uşă deschisă pentru manifestările de ură. Twitter şi-a ameliorat deja în urmă cu două săptămâni sistemul de semnalare a tweet-urilor aşa-zis 'abuzive', prin posibilitatea de a stopa crearea de noi conturi de internauţii deja sancţionaţi.

Pentru a merge mai departe, Twitter, care numără 320 de milioane de utilizatori în întreaga lume, doreşte un algoritm care "să identifice conturile de pe care se fac comentarii abuzive, chiar dacă aceste comportamente nu i-au fost aduse la cunoştinţă".

În acest caz va putea "limita unele funcţionalităţi ale contului o animită perioadă, limitând de exemplu vizibilitatea acestor tweet-uri pentru abonaţii săi".

Altfel spus, Twitter va putea restricţiona vizibilitatea şi propagarea mesajelor care insultă public şi repetitiv personalităţi publice şi care devin virale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI