Structura a fost descoperită în 2012, dar noua imagine dezvăluie o imagine mult mai clară a acesteia. Science Alert notează că, până în prezent, specialiştii nu au reuşit să găsească un răspuns solid care să explice fenomenul.

Imaginea a fost realizată de cercetători cu ajutorul datelor din cadrul National Radio Astronomy Observatory's (NRAO).

''Una dintre părţile interesante ale ştiinţei sunt misterele care sunt greu de rezolvat. Deşi nu avem până în prezent un răspuns cu privire la aceasta. Rezultatele preliminarii îi impulsionează pe astronomi să construiască telescoape mai performante,'' a declarat astronomul Jun-Hui Zhao din cadrul Centrului pentru Astrofizică Harvard.

Descoperirea unor astfel de structuri de gaz sau particule în anumite regiuni ale spaţiului nu este neobişnuită, însă originile lor rămân încă un mister.

Iniţial, specialiştii au considerat că principala sursă sunt câmpurile magnetice ale Căii Lactee, însă în timp au fost descoperite mult mai multe filamente, aşadar ipoteza a fost informată rapid. Însă una dintre ipotezele favorite fiind cea că structura este formată din particule eliberate de supergaura neagră Sagitarius A. Activitatea din interiorul găurii negre creează un câmp magnetic ce acţionează sub forma unui accelerator de particule. Aşadar, ciocnirea dintre particule ar putea explica existenţa structurii.

O altă ipoteză se referă la existenţa unei ''coarde cosmice''. Acestea se formează între diferite părţi ale unui vid în timp ce spaţiul se extinde. Specialiştii le consideră ''crăpături'' ale Universului atunci când acesta se extinde.