Conform unui studiu publicat în Frontiers in Human Neuroscience Journal, persoanele care fac exerciţii fizice pot încetini procesul de îmbătrânire din creier, iar cel mai eficient mod este dansul, scrie The Minds Journal.

Există două motive pentru acest lucru: unul este fizic, iar celălalt este psihologic.

Kathrin Rehfeld, autoarea studiului, împreună cu echipa sa, au afirmat că activitatea aceasta fizică încetinşte atât îmbătrânirea fizică, cât şi cea psihologică.

Cercetătorii au efectuat un studiu cu ajutorul a 52 de voluntari cu vârste cuprinse între 63 şi 80 de ani.

Participanţii au fost împărţiţi aleator în două grupuri: unul care a participat la dansuri, iar altul la sporturi.

Cei care au participat la clase de dans au învăţat mişcări, iar coregrafia s-a schimbat frecvent şi au trebuit să ţină minte mişcările. Au dansat pe o varietate de tipuri de muzică, iar rutina se schimba în fiecare săptămână. Celălalt grup a făcut exerciţii de forţă, rezistenţă şi flexibilitate.

După terminarea cursurilor, s-a găsit că la persoanele din ambele grupe, hipocampul, regiunea din creier predispusă la degradare şi responsabilă pentru memorie, echilibru şi învăţat, s-a îmbunătăţit şi a crescut.

Totuşi, în grupul dansatorilor s-a observat o îmbunătăţire mai însemnată. Rezultatele dovedesc că dansul care implică o schimbare frecventă în coregrafie este mai eficient decât activităţile fizice repetitive precum mersul, alergatul sau ciclismul.