Locaţia se află în zona „Formaţiunii Murray” de la baza Muntelui Sharp din Craterul Gale. Camera de pe rover a realizat aceste fotografii pe 20 decembrie 2016, în cea de a 1.555 zi a misiunii Curiosity pe Marte. Rover-ul a continuat să urce în Craterul Gale înainte ca posibilele fisuri în noroiul uscat să fie depistate pe imaginile prelevate de „Mastcam”. Posibila dovadă privind evoluţia mediului în zonă a făcut ca rover-ul să fie întors pentru o inspecţie mai amănunţită a „Squid Cove” şi a rocilor din împrejurimi. În cele din urmă imaginea finală a fost publicată pe 18 ianuarie de NASA.

Scena este prezentată de NASA cu o ajustare de culoare care încearcă să redea modul în care rocile şi nisipul ar apărea în condiţii de zi pe Pământ.

Poligoanele au între 1 şi 2 centimetri dintr-o parte în alta şi ar putea fi rezultatul unui proces în trei paşi. În primă fază se acumulează sedimente aduse de vânt în fisurile deschise, în timp ce în a doua fază aceste sedimente şi noroiul uscat devin roci sub presiunea straturilor mai tinere care se acumulează deasupra lor. În perioade mai recente, după ce straturile suprapuse au fost erodate de vânt, materialul format a ajuns să reziste mai bine eroziunii decât materialul noroios, aşa că modelul care semăna iniţial cu nişte fisuri are acum muchii.

Fisurile în noroi ar putea fi dovezi ale unui interval secetos dintre perioade mai bogate în apă care au asigurat formarea unor lacuri în zonă. Rover-ul Curiosity a descoperit dovezi ale existenţei unor lacuri în straturi mai vechi de roci dar şi în rocile argiloase mai recente din zona „Squid Cove".