Conceptul de Stories pe Instagram a fost introdus pe întregul mapamond în urmă cu câteva luni şi permitea utilizatorilor să spună poveşti mai complexe prin intermediul reţelei sociale. Pe lângă postarea de clipuri şi foto pe Instagram, noua funcţie Instagram Live Stories vă permite să organizaţi sesiuni live de streaming pe platforma companiei.

În contextul în care Instagram este o companie Facebook, iar de curând a fost introduse sesiunile de streaming pe cea mai mare reţea socială prin Facebook Live, noua actualizare era previzibilă. Practic, tehnologia dezvoltată pentru Facebook şi-a găsit loc şi pe Instagram, deşi detaliile noii funcţii sunt un pic diferite. 

Iniţial, Facebook Live Stories s-a lansat doar pentru un public restrâns. Pe parcursul acestei săptămâni va putea fi folosită în fiecare colţ al lumii de către orice utilizator, indiferent de terminalul pe care îl foloseşte. „Astăzi suntem entuziasmaţi să vă anunţăm că pe Instagram Stories sosesc clipurile live, un nou mod de a interacţiona cu prietenii voştri şi cu cei care vă urmăresc. Funcţia va fi disponibilă întregii comunităţi de utilizatori pe parcursul săptămânii. De la tutoriale de make-up în timp real până la sesiuni de DJ, a fost interesant să vedem cum comunitatea partajează noi particularităţi din viaţa lor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Cu alte cuvinte, tocmai a mai apărut o platformă prin intermediul căreia vă puteţi exprima opiniile şi demonstra talentele online în timp real. Pentru a profita de Instagram Live Stories, este suficient să intraţi în aplicaţia obişnuită şi, din ecranul principal al aplicaţiei, să faceţi un gest de swipe de la stânga la dreapta. Odată ajunşi în aplicaţia de captură, veţi avea un buton marcat Start Live Video. Un detaliu foarte important este că la finalul sesiunii de streaming, povestea voastră live va dispărea din aplicaţie. În secţiunea Explore a aplicaţiei, pentru a ajunge mai rapid la sesiunile de streaming interesante, veţi vedea un buton marcat Top Live.