Samsung: Exploziile la dispozitivele Galaxy Note 7 au fost provocate de bateriile defecte

Samsung: Exploziile la dispozitivele Galaxy Note 7 au fost provocate de bateriile defecte
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: cnet.com 23.01.2017 13:08
Samsung Electronics a anunţat luni că lansarea smartphone-ului premium Galaxy S ar putea fi întârziată deoarece grupul sud-coreean vrea să îmbunătăţească siguranţa produsului, în urma finalizării investigaţiei privind defectele susceptibile să provoace o explozie la dispozitivele Galaxy Note 7, transmite Reuters.

După o investigaţie de câteva luni, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile a informat că bateriile cu defecte de fabricaţie de la doi furnizori au cauzat exploziile care au determinat Samsung să oprească producţia şi vânzarea dispozitivele Galaxy Note 7. De asemenea, Samsung a fost nevoit să retragă de pe piaţă aproximativ 2,5 milioane de unităţi Galaxy Note 7, ceea ce a anulat 5,3 miliarde de dolari din profitul operaţional.

"Au fost stabilite procedurile necesare pentru a se evita repetarea exploziilor. Învăţămintele acestui incident sunt reflectate semnificativ în cultura şi procesul nostru de producţie. Samsung Electronics va face eforturi deosebite pentru a recâştiga încrederea clienţilor", a declarat şeful diviziei de telefonie mobilă a Samsung, Koh Dong-jin.

Totuşi, Koh a anunţat că Galaxy S8 nu va fi lansat la Mobile World Congress (MWC), cel mai mare eveniment din lume consacrat telefoniei mobile, care se desfăşoară la Barcelona din 27 februarie. Aici era locul tradiţional de lansare a modelelor premium Samsung. 

Investigaţiile derulate de experţi interni şi independenţi au exclus probleme de hardware şi software la dispozitivele Galaxy Note 7, problemele fiind cauzate de defectele de fabricaţie şi design ale bateriilor, care au provocat scurt circuite, a anunţat luni Samsung.

Numele furnizorilor nu a fost făcute publice dar anterior s-a vehiculat numele unei companii afiliate, Samsung SDI Co Ltd şi a a unui grup chinez, Amperex Technology Ltd.

SDI a anunţat că va investi 150 de miliarde de woni (128,56 de milioane de dolari) pentru a îmbunătăţi siguranţa produselor şi se aşteaptă să furnizeze în continuare baterii pentru telefoanele Samsung.

Luni, acţiunile Samsung Electronics au închis în creştere cu 2,3%, la Bursa de la Seul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI