Cea mai nouă funcţie a fost descoperită în cadrul celei mai recente versiuni a aplicaţiei, chiar dacă primele semne cu privire la o asemenea funcţionalitate erau cunoscute de mult. Încă din luna august 2016, au fost găsite în cadrul Google Maps o serie de bucăţi de cod ce ofereau indicii cu privire la viitoarea implementare a unei opţiuni care să-ţi arate cât de greu îţi va fi să găseşti un loc de parcare la destinaţie.

Descoperirile de atunci se confirmă acum, având în vedere introducerea noii funcţii. Scopul acesteia este să te informeze cât de uşor sau cât de greu îţi va fi să găseşti un loc de parcare atunci când ajungi la destinaţie.Noua funcţie apare ca un P încadrat într-un cerc ce poate avea culori diferite, în funcţie de disponibilitatea parcării. Astfel, dacă nu vei întâmpina dificultăţi la parcare, cercul va rămâne albastru. Dacă, în schimb, parcarea ţi-ar putea pune probleme, atunci cercul va deveni roşu. De asemenea, imediat lângă acesta apare şi un text de forma „easy”, „medium”, sau „limited”.

Conform testelor efectuate până acum, noua funcţie va fi disponibilă pentru destinaţii publice, cum ar fi mall-uri, aeroporturi sau alte locuri unde există parcări organizate. Momentan, nu se ştie dacă funcţia oferă recomandări şi în afara SUA, dar este foarte posibil ca în viitor să fie introduse asemenea update-uri.

De asemenea, noul update vine şi cu fotografii de „atmosferă”. Atunci când te uiţi pe detaliile cu privire la un loc în care urmează să mergi, vei putea vedea fotografii de interior care îţi arată, literalmente, care este ambianţa în care îţi vei petrece timpul.