O divizie de cercetare hardware creată în 2016 de Facebook lucrează la o interfaţă creier-computer, ce ne trimite cu gândul la citirea gândurilor şi la telepatie, pe care le vedem uneori în filmele SF. Câteva anunţuri de angajare de la Clădirea 8 a Facebook descriu un proiect ce include neuroimagistică şi date electrofiziologice, folosite pentru a crea o platformă de comunicare.

Unul dintre locurile de muncă disponibile caută un doctor în neuroştiinţă, în timp ce altul caută un inginer ce poate crea algoritmi de procesare a semnalelor audio. Facebook a refuzat să comenteze cu privire la joburile disponibile. Cu toate acestea, viitorul în care ne sunt citite gândurile pare să fie chiar o dorinţă a companiei.

În 2015, Zuckerbeg, spunea că „sunt de părere că vom putea să ne trimitem gândurile altora, în mod direct, folosind tehnologia. Vei putea să te gândeşti la ceva, iar prietenii tăi vor putea experimenta acest gând, dacă îţi doreşti asta”.

Alte joburi includ dezvoltarea de tehnologii de neuroimagistică non-invazive, dar şi experienţe tactile imersive şi realistice. Neuroimagistica este un câmp avansat al ştiinţei care foloseşte diverse tehnici pentru a scana şi a înţelege ce se întâmplă în creierul uman, în timp ce tehnologia tactilă simulează un simţ al atingerii în privinţa calculatoarelor.

Nu este clar ce fel de tehnologie îi va ajuta pe cei de la Facebook să-şi realizeze proiectul extrem de futurist. Un asemenea produs, însă, este un concept extrem de îndepărtat, dar ar reprezenta un progres imens în lumea tehnologiei, transformând Facebook în cel mai important reprezentat al intersecţiei dintre tehnologie şi ştiinţă.