NASA publică o nouă imagine: Pământul şi Luna, văzute de pe Marte

NASA publică o nouă imagine: Pământul şi Luna, văzute de pe Marte
Sursa: www.agerpres.ro Foto: nasa.gov 10.01.2017 15:30
O nouă perspectivă asupra Pământului şi a satelitului său natural, Luna, ne este deschisă de cel mai puternic aparat de fotografiat aflat pe orbita lui Marte, camera HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) din dotarea sondei orbitale Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), aparţinând NASA.

Această imagine combină două fotografii separate obţinute la 20 noiembrie 2016 de camera HiRISE pentru a se calibra. Cele două fotografii au fost procesate separat pentru a optimiza detaliile vizibile atât la suprafaţa Pământului, cât şi a Lunii. Luna este mult mai întunecată decât Pământul şi abia ar putea fi văzută în imagine dacă s-ar păstra aceeaşi scară a strălucirii ca în cazul Pământului.

Imaginea compusă redă cu precizie poziţiile corecte ale Pământului şi Lunii precum şi mărimea celor două obiecte. Distanţa dintre Pământ şi Lună este de aproximativ 30 de ori mai mare decât diametrul Pământului.

În fotografie, „pata" roşiatică vizibilă pe Pământ este continentul Australia. În momentul în care au fost realizate aceste fotografii, Marte se afla la aproximativ 205 milioane de kilometri de Pământ.

Sonda MRO analizează planeta Marte începând cu 2006 prin intermediul camerei HiRISE şi a altor cinci instrumente.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP