Google Tango transformă vizitele la muzeu într-o experienţă inedită

Google Tango transformă vizitele la muzeu într-o experienţă inedită
Sursa: playtech.ro Foto: WT VOX 10.01.2017 18:32
Google Tango promite să transforme vizitele la muzeu într-o experienţă cât mai plăcută, dar şi informativă pentru cei ce folosesc acest serviciu.

Uneori, vizitele la muzeu nu sunt atât de interesante pe cât ar putea fi, deoarece câteva informaţii scrise pe o pancartă sau rostite de un ghid nu pot să ofere atât de mult pe cât ar trebui. Tocmai de aceea, Google vrea să schimbe lucrurile.

Capabilităţile Google Tango de creare a unei realităţi augmentate sunt disponibile publicului, pentru prima dată, la Detroit Institute of Arts. Muzeul, alături de GuidiGO, a construit Lumin, un tur special al muzeului care foloseşte Google Tango pentru a adăuga elemente de realitate augmentată, pentru a-ţi oferi o experienţă mai bogată. Astfel de tururi necesită un telefon Lenovo Phab 2 Pro, ce poate fi cerut chiar de la intrare.

Mumiile sunt extrem de utile când vine vorba de cunoaşterea ritualurilor antice de îngropare a morţilor. Cu ajutorul realităţii augmentate, poţi vedea în interiorul sarcofagului şi chiar prin bandaje, pentru a vedea scheletul mumiei, aşa cum se vede mai sus.

Poarta Ishtar avea o înălţime de 6 etaje, iar cu ajutorul tehnologiei Tango de urmărire a mişcării, poţi vizualiza poarta în toată splendoarea sa, vizionând un model la scară.

Basorelieful din Mesopotamia era pictat în culori aprinse, care s-au şters odată cu trecerea timpului. Cu ajutorul Tango, însă, poţi vedea cum arăta acest basorelief atunci când a fost creat, în urmă cu mii de ani.

Sigiliile cilindrice erau folosite pentru a crea diverse modele, cum ar fi semnături pentru documente oficiale. Acum, cu ajutorul realităţii virtuale, poţi ”desface” un astfel de cilindru pentru a vedea toate modelele din interiorul acestuia, arată Google.

Google are în plan să aducă serviciul Tango la cât mai multe muzee din lume. în viitor.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP