Uneori, vizitele la muzeu nu sunt atât de interesante pe cât ar putea fi, deoarece câteva informaţii scrise pe o pancartă sau rostite de un ghid nu pot să ofere atât de mult pe cât ar trebui. Tocmai de aceea, Google vrea să schimbe lucrurile.

Capabilităţile Google Tango de creare a unei realităţi augmentate sunt disponibile publicului, pentru prima dată, la Detroit Institute of Arts. Muzeul, alături de GuidiGO, a construit Lumin, un tur special al muzeului care foloseşte Google Tango pentru a adăuga elemente de realitate augmentată, pentru a-ţi oferi o experienţă mai bogată. Astfel de tururi necesită un telefon Lenovo Phab 2 Pro, ce poate fi cerut chiar de la intrare.

Mumiile sunt extrem de utile când vine vorba de cunoaşterea ritualurilor antice de îngropare a morţilor. Cu ajutorul realităţii augmentate, poţi vedea în interiorul sarcofagului şi chiar prin bandaje, pentru a vedea scheletul mumiei, aşa cum se vede mai sus.

Poarta Ishtar avea o înălţime de 6 etaje, iar cu ajutorul tehnologiei Tango de urmărire a mişcării, poţi vizualiza poarta în toată splendoarea sa, vizionând un model la scară.

Basorelieful din Mesopotamia era pictat în culori aprinse, care s-au şters odată cu trecerea timpului. Cu ajutorul Tango, însă, poţi vedea cum arăta acest basorelief atunci când a fost creat, în urmă cu mii de ani.

Sigiliile cilindrice erau folosite pentru a crea diverse modele, cum ar fi semnături pentru documente oficiale. Acum, cu ajutorul realităţii virtuale, poţi ”desface” un astfel de cilindru pentru a vedea toate modelele din interiorul acestuia, arată Google.

Google are în plan să aducă serviciul Tango la cât mai multe muzee din lume. în viitor.