Dacă porniţi câteva clipuri pe YouTube, este imposibil să nu vedeţi câteva reclame. Acest fenomen este evident mai ales în timpul clipurilor de lungă durată, a căror vizionare este întreruptă de câteva ori de câte o reclamă. Partea bună este că există un buton de skip prin intermediul căruia puteţi sări peste ele.

Pe Facebook există foarte multe reclame. Compania condusă de Mark Zuckerberg are foarte multe metode pentru a câştiga bani de pe urma utilizatorilor săi şi majoritatea se monetizează pornind de la amalgamul de informaţii pe care îl postaţi online. Se pare însă că toate acelea nu sunt suficiente, iar gigantul american vrea să obţină bani şi din reclame postate în interiorul clipurilor video. Având în vedere investiţiile semnificative pe care le-a făcut compania în ultimul an în promovarea de conţinut video, era previzibil că la un moment dat va începe să câştige bani de pe urma sa.

Deşi această informaţie nu este oficială şi nu avem încă un termen de lansare pentru acele reclame, mai multe surse din industrie au confirmat faptul că ar fi bine să ne aşteptăm să vedem mici reclame în mijlocul clipurilor de pe Facebook. Acestea vor fi afişate doar după ce un utilizator a vizionat cel puţin 20 de secunde dintr-un clip. În privinţa profitului, 55% se va duce la companiile responsabile de publicarea reclamelor, iar 45% va rămâne la Facebook. Ca termen de comparaţie, aceeaşi reţetă este folosită şi de YouTube de câţiva ani.

Pe termen lung, acest gest are ca scop aducerea unei cantităţi semnificative de conţinut video original pe Facebook. Până acum, creatorii de conţinut nu aveau niciun mod prin care să-şi monetizeze clipurile pe platformă, dar gestul iminent s-ar putea să atragă vloggerii care momentan nu fac bani decât pe YouTube.