Anumite aplicaţii de dating au început să le ceară utilizatorilor să îşi verifice conturile cu ajutorul unui selfie, astfel încât alte persoane să nu cadă în plasa unu profil fals, iar Uber pare să fie interesat de acest model de securitate.

Compania de transport a introdus deja o serie de măsuri de securitate în cadrul aplicaţiei, iar metoda selfie-urilor este cea mai nouă soluţie pentru ca orice client să se simtă în siguranţă. Noua funcţie de la Uber se numeşte Real-Time ID Check.

Noul sistem de securitate de la Uber se bazează pe tehnologia Microsoft Cognitive Services. Momentan, Uber a anunţat că această funcţie va fi folosită în oraşe din Statele Unite. Cu toate acestea, este destul de probabil să fie introdusă şi în alte ţări, mai ales dacă înregistrează un succes.

Noul update le cere şoferilor să trimită către Uber un selfie înainte să poată prelua comenzi, astfel că aplicaţia se poate asigura că cel de la volan este şi posesorul contului. Conform Uber, acest nou sistem de securitate va preveni frauda şi va proteja conturile şoferilor. De asemenea, va proteja şi clienţii, aceştia putând fi siguri că persoana de la volan este cea chemată prin aplicaţie.

Dacă selfie-ul trimis de şofer nu corespunde cu cel trimis anterior, contul său va fi blocat cât timp Uber investighează problema. Testele au arătat că majoritatea discrepanţelor au apărut din cauza unor fotografii de profil neclare, dar 99% dintre şoferi au fost verificaţi ulterior. Real-Time ID Check este un proces ce durează doar câteva secunde pentru a fi efectuat, promiţând însă să fie o măsură bună de securitate.

Şeful departamentului de securitate al companiei de transport, Joe Sullivan, menţionează că „pentru noi, conturile împărţite de mai mulţi şoferi sau furate reprezintă o problemă rară, dar de maxim interes atunci când se întâmplă. De aceea, dorim ca pasagerii noştri să aibă încredere 100% în şoferi şi în noi”.