Yahoo, afectat de o breşă masivă de securitate a compromis peste 200 milioane conturi de utilizator

Yahoo, afectat de o breşă masivă de securitate a compromis peste 200 milioane conturi de utilizator
Sursa: www.go4it.ro Foto: GO4IT 22.09.2016 16:52
Potrivit mai multor surse apropiate companiei, Yahoo se confruntă cu o nouă breşă de securitate masivă, afectând datele private a milioane de utilizatori.

Apărut încă din luna august, un prim raport punea în centrul atenţiei un hacker recomandat cu pseudonimul „Peace”, care ar fi oferit spre vânzare datele personale a peste 200 milioane conturi Yahoo, baza de date incluzând nume de utilizator, date de naştere, parole, iar în unele cazuri şi date despre conturi email de rezervă folosite de victime. La momentul respectiv, oficialii Yahoo au declarat că nu au la cunoştinţă despre existenţa breşei de securitate reclamate, însă nici nu au negat în mod clar existenţa acesteia.

Coincidenţă sau nu, publicarea noii breşe de securitate aşteptată pentru această săptămână vine într-un moment când acţionarii Yahoo negociază vânzarea companiei către gigantul Verizon, fapt ce ar putea afecta negocierea tranzacţiei estimată la suma de 4,8 miliarde dolari. Contactaţi pentru mai multe detalii, oficialii Yahoo au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP