NASA a publicat o nouă imagine: O tânără stea solitară din Calea Lactee

NASA a publicat o nouă imagine: O tânără stea solitară din Calea Lactee
Sursa: În această imagine realizată pe calculator se poate observa un obiect cosmic neobişnuit, denumit CX330, ce a fost descoperit în 2009 ca sursă de raze-X de către Observatorul Chandra X-Ray Foto: NASA 30.08.2016 13:18
În această imagine realizată pe calculator se poate observa un obiect cosmic neobişnuit, denumit CX330, ce a fost descoperit în 2009 ca sursă de raze-X de către Observatorul Chandra X-Ray, aparţinând NASA, ce era îndreptat spre nucleul Căii Lactee.

Un studiu publicat în 2016 în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society ajungea la concluzia că CX330 este cea mai izolată stea tânără descoperită până acum. Steaua CX330 nu se află în apropierea niciunei maternităţi stelare.

Cele mai recente observaţii asupra acestui obiect, realizate în august 2015, indicau faptul că steaua CX330 proiecta jeturi de materie incandescentă care se loveau de norul de gaze şi praf cosmic din jurul său, disipându-l. Pentru viitorul apropiat astronomii doresc să urmărească această stea solitară şi prin intermediul altor telescoape, pe alte lungimi de undă ale luminii.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP