După ce au supravieţuit timp de un an în izolare, membrii echipei au declarat că sunt încrezători că o misiune pe Marte ar putea avea succes. „”
„Părerea mea este că o misiune pe Marte în viitorul apropiat este realistă”, a declarat jurnaliştilor Cyprien Verseux, unul dintre membrii echipei. „Cred că obstacolele tehnologice şi psihologice pot fi depăşite”, a spus francezul.
 

Însă, şefa misiunii, Carmel Johnston, a declarat că lipsa intimităţii din ultimul an a fost greu de suportat. ''Este ca şi cum ai avea colegi de cameră, care sunt acolo tot timpul şi de care nu poţi să scapi niciodată. Sunt convinsă că unii oameni îşi pot imagina cum este. Gândiţi-vă cum ar fi să nu poţi scăpa niciodată de nimeni'', a glumit ea.

Tristan Bassingthwaighte, doctor în arhitectură la Universitatea din Hawaii, a lăudat studiul legat de elementul uman în călătoria în spaţiu. „Cercetarea în cauză este super vitală când vine vorba despre alegerea echipajului, despre înţelegerea modului în care oamenii vor lucra în diferite tipuri de misiuni, şi despre elementul factorului uman în călătoria în spaţiu”, a spus el.

Echipa a fost formată dintr-un astrobiolog francez, un fizician german şi patru americani — un pilot, un arhitect, un jurnalist şi un cercetător al solului. Experimentul a presupus studierea elementului uman al explorării.

În timpul cercetării, cei şase au fost nevoiţi să supravieţuiască numai cu resurse limitate, să poarte echipament spaţial la ieşirea în afara domului şi să evite conflictele personale. Fiecare dintre ei a beneficiat în camere de un mic pat de campanie şi de un birou. Proviziile au constat în brânză praf şi conserve de peşte. Misiunile pe Staţia Spaţială Internaţională nu durează, în mod normal, decât şase luni.