Juno, care a realizat deja primul zbor orbital complet în jurul planetei, a început să transmită fotografii şi date captate din această zonă aflată în apropierea lui Jupiter. Distanţa la care se află Juno de Jupiter este mai mică decât cea dintre New York şi Los Angeles. În câteva zile datele se vor afla la Jet Propulsion Laboratory al NASA, dar va dura mai mult până ce oamenii de ştiinţă vor înţelege datele respective, potrivit unui comunicat al NASA, citat de DPA. În următoarele săptămâni urmează să fie date publicităţii fotografii captate de Juno din acest prim zbor orbital complet, care a început la 4 iulie.

A fost pentru prima dată când Juno a avut activate toate instrumentele ştiinţifice de observare aflate la bordul său, indică NASA.

„Primele date arată că totul a funcţionat exact cum a fost stabilit'', a spus Rick Nybakken, coordonator al proiectului Juno în cadrul Jet Propulsion Laboratory.

„În prezent ne aflăm pe o orbită pe care nimeni nu a mai fost anterior, iar imaginile transmise ne oferă o perspectivă cu totul nouă a acestei planete gigantice gazoase'', a spus Scott Bolton, şeful echipei care se ocupă de coordonarea misiunii Juno a NASA. Sonda va realiza încă 35 de încercuiri ale planetei Jupiter până la încheierea programată a misiunii în februarie 2018.