Angajaţii Pentagonului nu au voie să instaleze Pokémon Go pe telefoanele de serviciu

Angajaţii Pentagonului nu au voie să instaleze Pokémon Go pe telefoanele de serviciu
Sursa: www.agerpres.ro Foto: youtube.com 14.08.2016 07:29

Oficialii Departamentului Apărării din SUA au interzis vineri tuturor angajaţilor să instaleze popularul joc Pokémon Go pe smartphone-urile de serviciu, relatează AFP.

"Vă puteţi imagina o serie de motive pentru care acest lucru nu ar fi foarte prudent", a explicat Gordon Trowbridge, responsabilul adjunct pentru presă al Pentagonului.

"Dincolo de aspectele legate de securitate, cred că oamenii care plătesc impozite consideră că telefoanele puse la dispoziţia angajaţilor guvernului sunt utilizate în primul rând pentru munca lor", a adăugat el.

Aplicaţia pentru telefoanele mobile, creată de Niantic Labs, în parteneriat cu Nintendo şi cu filiala sa The Pokemon Company, îi face pe utilizatori să plece în căutarea unor personajele virtuale care pot fi găsite în spaţii publice reale.

Aplicaţia de realitate augmentată, descărcată de zeci de milioane de ori, este foarte populară în rândul publicului tânăr şi permite localizarea altor jucători.

Mai multe baze militare americane şi-au avertizat deja angajaţii cu privire la pericolul de a juca Pokémon Go în interiorul acestora, în special în apropierea pistelor de lansare a avioanelor de luptă.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP