Aplicaţia e un instrument de care nu te poţi lipsi, mai ales dacă te aventurezi în vacanţă în locuri pe care nu le cunoşti, la volanul maşinii sau chiar pe jos. Aplicaţia pentru Android şi iOS oferă multe informaţii utile, legate de locuri unde poţi alimenta maşina, de unde poţi cumpăra mâncare şi îţi sugerează şi eventuale opriri. Partea neplăcută e că nu puteai, până acum, să adaugi o a doua destinaţie şi în versiunea pentru mobil, decât după ce o completai pe prima.

Funcţia era disponibilă în versiunea pentru desktop a Google Maps, dar credem că nu toţi oamenii stau cu laptopul deschis pe toată durata unui roadtrip. Din fericire, aplicaţia mobilă a primit, în sfârşit, capabilitatea de a adăuga mai multe adrese. Interfaţa este foarte simplu de înţeles, fiecare destinaţie nouă putând fi adăugată apăsând noul buton „+” poziţionat după cum puteţi vedea în captura de mai jos.

Momentan, navigaţia către destinaţii multiple va fi disponibilă doar pe Android, cu condiţia ca utilizatorul să fi făcut actualizarea la versiunea 9.21 a aplicaţiei din Google Play Store. Dacă nu ai încă acces la această funcţie, deşi ai cea mai nouă versiune a aplicaţiei, probabil va trebui să mai aştepţi câteva zile până când Google o va activa. Încă nu există informaţii despre actualizarea versiunii pentru iOS, însă, fără îndoială, va veni în lunile următoare.